Klub tehnike Ludbreg

- klub mladih i klub za mlade -

Klub tehnike je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga slobodno udruženih stručnjaka za tehniku i drugih građana koji u njoj ostvaruju svoje osobne i zajedničke interese u području tehnike, tehnologije, STEM-a. Udruga je osnovana i registrirana 2022. godine prema Zakonu o udrugama nastavljajući programski sustav Zajednice tehničke kulture Ludbreg. Članovi Kluba tehnike su stručnjaci, učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za unapređenje tehničkih znanja osposobljavanjem i omogućivanjem stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina u području tehničke kulture, obrazovanja i obrazovnog sustava.

CB_SkockanoOrganizacija (1)

Zapratite nas na društvenim mrežama:

O nama

Tehnika je naša strast.

Misija

Klub tehnike razvija, potiče i provodi programe i projekte u STEM području te utječe na motiviranje mladih za stjecanje temeljnih tehničkih i informatičkih te općih znanja koja im omogućuju da otkriju svoj talent i razviju stvaralačke sposobnosti.

Povezivati mlade ljude, osvjestiti mogućnosti koje im mogu transformirati život.

Promovirati tehniku, tehnologiju i znanost kao koncepte, a učenje kao cjeloživotnu radost.

Promovirati i podržavati ravnopravnu dostupnost obrazovanja u tehnici.

Vizija

Klub tehnike se zalaže za poticanje sklonosti i sposobnosti svojih članova za tehničko stvaralaštvo i motiviranje mladih.

Da kroz rad i program udruge otkriju svoj talent,  razvijaju svoj talent i dijele prednosti sa svojim kolegama.

Obrazovanje utemeljeno na načelima jednakosti, ravnopravnosti, slobodnog izbora, pluralizma, demokratičnosti i društvene odgovornosti koje omogućuje svakom pojedincu potpuni razvoj osobnih potencijala i kompetencija.

Mladi tehničari

Mladi članovi i članice uključeni su u mnoga područja koja zajednički nazivamo Mladi tehničari. 

Elektronika

Projektiranje, izrada i dokumentiranje jednostavnih elektroničkih i digitalnih sklopova i uređaja prema zadanim parametrima te vježbe iz elektrostatike i elektriciteta, proučavaju vodiče i izolatore, određuju kapacitet i polove kondenzatora.

Automatika

Osnove programiranja i elektronike, uči samostalno čitati elektroničke sheme, razlikovati vrste i načine rada senzora, koristiti osnovnu sintaksu programskog jezika C++ te se pravilno služiti funkcijama ugrađenim u Arduino.

Robotika

Fischertechnik Universal-senzorika, robotika i programiranje, samostalno čitanje elektroničke sheme, rad preko programskog jezika RoboPro. Sastavljanje konstrukcije, spajanje konstrukcija s motorima i napajanjem te spajanje na računalo, programiranje te pokretanja sklopa preko sučelja. 

Znanje je moć.

Svakim danom možemo naučiti više nego što smo znali jučer.

Što kažu o nama?

Detalji o tajnama koje skrivaju aktivnosti Kluba tehnike

Mentori i mentorice imaju puno strpljenja i nikada mi nije dosadno.

Tin

Počeo sam s jednom diodom, a sada mogu raditi svoje izume.

Ivano

Volim raditi s kreativnom djecom koja dolaze sa zanimanjem i puno pitanja.

Ilona - mentor

Kontaktirajte nas!

Mail: info@klub-tehnike.hr

Telefon/Viber /Whatsup: 099/201-6350

 

 

Osobnim dolaskom svake subote 10h na adresu:

 

Trg Svetog Trojstva 9

42230 Ludbreg