KLUB TEHNIKE LUDBREG

O NAMA

Temeljni cilj Kluba tehnike je promicanje, razvitak i unapređenje izvannastavnog i izvanškolskog djelovanja djece i mladih te razvijanje sposobnosti, znanja i vještina za znanstveno-tehničko i radno - proizvodno stvaralaštvo. Isto tako promicanje tehničkih, informatičkih znanja i vještina primarno djece, ali i građanstva, razvoj civilnog društva, rad na prepoznatljivosti o potrebi djelovanja udruga te stvaranje pozitivne klime za kvalitetnu suradnju s udrugama u cilju davanja potrebnih edukacija, savjetovanja, podrške kako u tehnici, tako i u IT segmentu (robotika, programiranje).

 

Društvo kakvom težimo
Jednaka dostupnost obrazovanja, pravednost, sprječavanje diskriminacije, transparentnost i kritičko mišljenje, tolerancija i dijalog, socijalna osjetljivost koje vode razini obrazovanja koja omogućuje osobi da bude slobodan u odabiru zanimanja i samoostvarenju osobe.

MISIJA I VIZIJA

Vizija
Klub tehnike se zalaže za poticanje sklonosti i sposobnosti svojih članova za tehničko stvaralaštvo i motiviranje mladih da kroz rad i program udruge otkriju svoj talent, te da ga razvijaju, te obrazovanje utemeljeno na načelima jednakosti, ravnopravnosti, slobodnog izbora, pluralizma, demokratičnosti i društvene odgovornosti koje omogućuje svakom pojedincu potpuni razvoj osobnih potencijala i kompetencija.

 

 

 

Misija
Klub tehnike razvija, potiče i provodi programe i projekte u STEM području te utječe na motiviranje mladih za stjecanje temeljnih tehničkih i informatičkih te općih znanja koja im omogućuju da otkriju svoj talent i razviju stvaralačke sposobnosti.

Rad s djecom i mladima

Svi mi želimo da naša djeca uspiju u životu. Želimo da budu sretni i zdravi i da posjeduju vještine potrebne za ostvarenje svojih snova. Ulaganje u STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) je ključno jer su STEM vještine vrlo tražene na tržištu rada.

 

STEM edukacije pomažu djeci da razviju vještine koje će im trebati u budućnosti, uključujući kritičko razmišljanje, rješavanje problema i logično zaključivanje.

 

Želimo pokazati djeci kako da uče iz neuspjeha, razmišljaju izvan okvira i prilagođavaju se novim situacijama.

 

Stečena znanja i vještine važni su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije i olakšavaju djeci odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Kako radimo

Članovi Kluba tehnike su stručnjaci, učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za unapređenje tehničkih znanja osposobljavanjem i omogućivanjem stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina u području tehničke kulture, obrazovanja i obrazovnog sustava.

 

Provodimo suvremene i kvalitetne obrazovne programe vodeći se načelima pravednosti, nenasilja, otvorene komunikacije, cjeloživotnog učenja i kritičkog mišljenja.

 

Programi edukativnih radionica i edukacija su nadopuna redovnom obrazovanju.

Organizirano i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života djece.

Učimo veselo

Kroz ljetne i zimske radionice djeca se međusobno upoznaju. Veza među djecom je njihova ljubav i interes prema tehnici tako da godine nisu bitne. Zajedničkim radom uče:

 

  • Sposobnost suradnje
  • Koncentraciju
  • Nova znanja
  • Kako pogriješiti

Programi i projekti 2023./2024.

- Kurikularna nastava u osnovnim školama
- Priprema za natjecanja mladih tehničara u područjima: elektronika, radiokomunikacije, robotika, automatika, modelarstvo, strojarske konstrukcije, robotsko spašavanje žrtve
- 3. Lokalna roboliga
- Priprema i rad djece s posebnim potrebama, suradnja posebni odjel OŠ Ludbreg
- Origami u školi
- Akademija robotike
- Modelarska revija (suradnja drvne industrije i hobija djece)
- Razvoj mladih mentora volontera, povećanje kompetencija
- Suradnja Springfest – nova karta ili proširenje postojeće orijentacijske karte
- Svjetski dan orijentacije – obilježavanje u suradnji sa Srednjom školom Ludbreg
- Tehničari PRO – usavršavanje djece koja posjeduju temeljna znanja robotike i elektronike
- IT za starije osobe – Microsoft alati za starije, prilagođen program
- Sudjelovanje na inovacijskim izložbama (Inventum 2024. Agro Arca 2024. i sl)
- DAN STEM-a u lipnju (uz Dan škole i Dan sporta)

Copyright © 2023 Klub tehnike Ludbreg