65. županijsko natjecanje mladih tehničara RH (šk. god. 2022./2023.) održano je 16. ožujka 2023. godine u III OŠ Varaždin.

Natjecanje organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, te Hrvatska zajednica tehničke kulture. Natjecanje mladih tehničara provodi se na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.

Natjecanje se sastoji od više dijelova koji se zasebno boduju: pismenog ispita znanja, tehničke tvorevine – izrade funkcionalnog sklopa/programa i obrane rada pred natjecateljskim povjerenstvom te kod radiokomunikacija i pronalaženja ozlijeđene osobe na terenu označene malim predajnikom uz pomoć prijemnika za radio orijentaciju i dojave njene lokacije koristeći međunarodne radijske komunikacijske procedure hrvatskim jezikom.

Za ovu vrstu natjecanja potrebno je dosta učenja i praktičnog vježbanja.

Na 65. županijskom natjecanju NMT sudjelovalo je 14 polaznika radionica tehničkih aktivnosti u ZTK grada Ludbrega iz 3 osnovne škole: OŠ Martijanec, OŠ Sveti Đurđ i OŠ Ludbreg.

Ovim putem čestitamo svim mentorima, natjecateljima, roditeljima i ostalim uključenima u ovo natjecanje.

Svi su nam članovi dragi, i kako uvijek svi

čestitamo pobjednicima, mi posebno želimo istaknuti naša 2 člana koja su se iskazala velikim radom, trudom i strpljivošću.

Roko Ivanuša, učenik 5. razreda, neustrašivo se borio i programirao rame uz rame s osmašima i ostvario nevjerojatan rezultat za svoj uzrast.

Tin Zember, učenik 6. razreda, svojim angažmanom i ustrajnim radom u jednoj od najatraktivnijih kategorija ostvario nevjerojatno 3. mjesto.

Bravo dečki, samo tako dalje!