KLUB TEHNIKE LUDBREG

O NAMA

Temeljni cilj Kluba tehnike je promicanje, razvitak i unapređenje izvannastavnog i izvanškolskog djelovanja djece i mladih te razvijanje sposobnosti, znanja i vještina za znanstveno-tehničko i radno - proizvodno stvaralaštvo. Isto tako promicanje tehničkih, informatičkih znanja i vještina primarno djece, ali i građanstva, razvoj civilnog društva, rad na prepoznatljivosti o potrebi djelovanja udruga te stvaranje pozitivne klime za kvalitetnu suradnju s udrugama u cilju davanja potrebnih edukacija, savjetovanja, podrške kako u tehnici, tako i u IT segmentu (robotika, programiranje).

 

Društvo kakvom težimo
Jednaka dostupnost obrazovanja, pravednost, sprječavanje diskriminacije, transparentnost i kritičko mišljenje, tolerancija i dijalog, socijalna osjetljivost koje vode razini obrazovanja koja omogućuje osobi da bude slobodan u odabiru zanimanja i samoostvarenju osobe.

MISIJA I VIZIJA

Our vision
Klub tehnike se zalaže za poticanje sklonosti i sposobnosti svojih članova za tehničko stvaralaštvo i motiviranje mladih da kroz rad i program udruge otkriju svoj talent, te da ga razvijaju, te obrazovanje utemeljeno na načelima jednakosti, ravnopravnosti, slobodnog izbora, pluralizma, demokratičnosti i društvene odgovornosti koje omogućuje svakom pojedincu potpuni razvoj osobnih potencijala i kompetencija.

 

 

 

Our mission
Klub tehnike is developing, encouraging and implementing programs and projects in the STEM field and influences the motivation of young people to acquire basic technical, IT and general knowledge that enables them to discover their talent and develop creative abilities.

Rad s djecom i mladima

Svi mi želimo da naša djeca uspiju u životu. Želimo da budu sretni i zdravi i da posjeduju vještine potrebne za ostvarenje svojih snova. Ulaganje u STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) je ključno jer su STEM vještine vrlo tražene na tržištu rada.

 

STEM edukacije pomažu djeci da razviju vještine koje će im trebati u budućnosti, uključujući kritičko razmišljanje, rješavanje problema i logično zaključivanje.

 

Želimo pokazati djeci kako da uče iz neuspjeha, razmišljaju izvan okvira i prilagođavaju se novim situacijama.

 

Stečena znanja i vještine važni su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije i olakšavaju djeci odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Kako radimo

Članovi Kluba tehnike su stručnjaci, učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za unapređenje tehničkih znanja osposobljavanjem i omogućivanjem stvaralačkog rada odnosno izražavanja i potvrđivanja stvaralačkih sposobnosti, znanja i vještina u području tehničke kulture, obrazovanja i obrazovnog sustava.

 

Provodimo suvremene i kvalitetne obrazovne programe vodeći se načelima pravednosti, nenasilja, otvorene komunikacije, cjeloživotnog učenja i kritičkog mišljenja.

 

Programi edukativnih radionica i edukacija su nadopuna redovnom obrazovanju.

Organizirano i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života djece.

Učimo veselo

Kroz ljetne i zimske radionice djeca se međusobno upoznaju. Veza među djecom je njihova ljubav i interes prema tehnici tako da godine nisu bitne. Zajedničkim radom uče:

 

  • Sposobnost suradnje
  • Koncentraciju
  • Nova znanja
  • Kako pogriješiti

Programi i projekti 2023./2024.

- Kurikularna nastava u osnovnim školama
- Priprema za natjecanja mladih tehničara u područjima: elektronika, radiokomunikacije, robotika, automatika, modelarstvo, strojarske konstrukcije, robotsko spašavanje žrtve
- 3. Lokalna roboliga
- Priprema i rad djece s posebnim potrebama, suradnja posebni odjel OŠ Ludbreg
- Origami u školi
- Akademija robotike
- Modelarska revija (suradnja drvne industrije i hobija djece)
- Razvoj mladih mentora volontera, povećanje kompetencija
- Suradnja Springfest – nova karta ili proširenje postojeće orijentacijske karte
- Svjetski dan orijentacije – obilježavanje u suradnji sa Srednjom školom Ludbreg
- Tehničari PRO – usavršavanje djece koja posjeduju temeljna znanja robotike i elektronike
- IT za starije osobe – Microsoft alati za starije, prilagođen program
- Sudjelovanje na inovacijskim izložbama (Inventum 2024. Agro Arca 2024. i sl)
- DAN STEM-a u lipnju (uz Dan škole i Dan sporta)

Copyright © 2023 Klub tehnike Ludbreg