državno natjecanje mladih tehničara – najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca Hrvatske održano je u Primoštenu od 02. do 4. svibnja 2022.godine. Organizatori državnog natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Na državnoj razini sudjelovalo je 242 natjecatelja. Vrijeme predviđeno za provedbu državnoga natjecanja bilo je tri dana, to jest ukupno 12 školskih sati: 2 školska sata za pisanu provjeru znanja, 8 školskih sati za izradu tehničke tvorevine te do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

Na natjecanje su pozvani učenici OŠ Ludbreg, vođeni učiteljicom tehničke kulture Tanjom Ceglec, a članovi Kluba tehnike unutar Zajednice tehničke kulture Ludbreg: Kiara Vuk kao pobjednica županijske razine u području radiokomunikacija (mentor: Slobodan Popović) i Filip Habrka (mentor Dragutin Gerić) kao viceprvak županijske razine natjecanja u području automatike. U vrlo jakoj konkurenciji pobjednika istog područja iz drugih županija, Kiara Vuk osvojila je 3.mjesto, Filip Habrka 11.mjesto. Posebnu pohvalu dobili su Kiara Vuk i njen mentor za izuzetno precizno odrađen praktični rad. Samo da napomenemo, radi se o postupku precizne elektronike. Kiara je prvih pola sata imala neispravnu lemilicu, no i unatoč poporavljanju lema, bila je savršena. Mirna ruka, precizno oko i iskustvo pobijedili su i neispravni uređaj.